Geef uw kachel regelmatig een onderhoud

Onderhoud de open haard en de rookkanalen regelmatig

De rookkanalen moeten minstens eenmaal per stookseizoen gecontroleerd en gereinigd worden. Let er bij het reinigen van het rookkanaal en de haard altijd op dat u de land- en regiospecifieke richtlijnen en voorschriften in acht neemt. Als u merkt dat de trek van uw kachel is verzwakt, moet de reiniging vroeger gebeuren.

  • Maak het rooster altijd asvrij voor het verwarmen.
  • Verwijder as voordat de aslade vol is.

Via een zorgvuldig gereinigd rooster kan de verbrandingslucht ongehinderd passeren. Het rooster kan zo niet oververhit raken en breken.

Controleer de meegeleverde instructies van uw kachel.

Als materiaal is speksteen een zeer onderhoudsarm natuurproduct.

Speksteen absorbeert geen vetten, zodat al het vuil dat tijdens het koken met hout ontstaat, op het oppervlak van de steen blijft liggen en gemakkelijk kan worden verwijderd.

Reinigingstips:

  • Het glas van de deur kan worden gereinigd met glasreiniger, en het keramische fornuis met een schoonmaakmiddel of houtas op vochtig huishoudpapier.
    Maak de kachel vrij van stof en afval met een zachte borstel of stofzuig voorzichtig met een borstelmondstuk.
  • Verwijder stof en licht vuil van het oppervlak van een speksteenkachel met een vochtige reinigingsdoek terwijl u de rest van uw huis schoonmaakt.
    Als u een reinigingsmiddel op het speksteenoppervlak van de kachel wilt gebruiken, is een algemeen schoonmaakmiddel of bijvoorbeeld het ecologische reinigingsmiddel Universal Stone geschikt.
  • Als zich gedurende langere tijd stearine of andere vlekken op het oppervlak van de speksteenkachel hebben opgehoopt, kunnen ontvettingsmiddelen zoals remmenreiniger worden gebruikt om ze te verwijderen.
  • Controleer of de stof geschikt is voor een speksteenoppervlak door het te testen op het niet-zichtbare oppervlak. Belangrijk! Ontvetters kunnen gemakkelijk ontbranden, dus gebruik ze niet naast een hete kachel of een open vuur.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Wilt u het NunnaUuni-assortiment van dichtbij verkennen? Hebt u hulp nodig met de installatie? Hier vindt u de dichtstbijzijnde dealer en installatiebedrijf.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Vragen over de producten?

Hebt u vragen over onze producten? Onze experts beantwoorden graag al uw vragen.

Neem contact met ons op