Mammutti-speksteen

Onze producten worden vervaardigd met een unieke steen die wij exclusief ontginnen. De eeuwenoude Mammutti-speksteen is afkomstig uit de Nunnanlahti-mijn in de Oost-Finse heuvels. Deze steen is een ongeëvenaard bouwmateriaal voor kachels. Mammutti-speksteen is een zachte, duurzame en thermisch geleidende natuursteen. Mammutti-speksteen is een Finse speksteensoort met magnesiet die voor de productie van NunnaUuni-kachels wordt gebruikt.

Mammutti-speksteen komt uit Nunnanlahti, Finland.

Veel mensen kennen speksteen. Maar de verschillende types onderscheiden gebeurde pas in de jaren 2000. Onze Mammutti-speksteen, afkomstig uit de mijn in de groenesteenzone van Nunnanlahti, wordt geclassificeerd als een soort magnesietspeksteen. Van alle speksteentypes is magnesietspeksteen het meest hittebestendig. Daarom is de lokaal gewonnen Mammutti-speksteen het beste materiaal voor NunnaUuni-kachels.

Lezen: Gedetailleerde info over speksteen
Lezen: Wat is Mammutti-speksteen?

 

Ons gamma bevat kachels met warmteopslag uit Mammutti-speksteen, kachels met kookfuncties, Deko-kachels en stijlvolle speksteentegels.

Ontdek ons gamma

The thermal conductivity of the Mammutti soapstone type is five times that of firebrick, so the heat generated from effective burning can be quickly stored in the fireplace.

Kiezen voor producten van NunnaUuni is een duurzame keuze – in meerdere opzichten

Wanneer kachels snel opwarmen, vooral in de winter, horen we veel over thermische schokken in traditionele kachels, waardoor die kunnen barsten. Anderzijds zorgt het ijzerrijke magnesiet in Mammutti-speksteen ervoor dat de haardsteen naargelang het gebruik steeds duurzamer wordt.

Wanneer het oppervlak van de haard opwarmt tot meer dan 520 graden, verandert het magnesiet in periklaas, wat te zien is als een roodbruine oppervlaktelaag. Dankzij de warmtegeleidende Mammutti-speksteen en het werkingsprincipe van Gouden Vuur kan het brandhout effectief en perfect branden, waardoor NunnaUuni ook vanuit het oogpunt van het klimaat een schone keuze is.

Energie-efficiënt en elegant

Door zijn minerale samenstelling en de dichte microstructuur is Mammutti-speksteen uiterst energie-efficiënt materiaal voor kachels. Door zijn hoge dichtheid is speksteen ook zeer ondoordringbaar en neemt het dus geen vuil of onzuiverheden op. Dat betekent dat onze elegante en opvallende Mammutti-speksteenproducten stijlvol blijven en gemakkelijk tientallen jaren schoon blijven.

Onze Mammutti-speksteenproducten zijn de juiste keuze voor wie waarde hecht aan duurzaamheid, de Finse designtaal en feilloze betrouwbaarheid. Door de unieke structuur van Mammutti-speksteen blijft de harde periklaaslaag intakt op het oppervlak, zodat de temperatuur in de verbrandingskamer zeer hoog mag oplopen. Voor de spekstenen verbrandingskamers van NunnaUuni-producten selecteren wij de Mammutti-speksteensoort met de fijnste korrel. Dankzij het unieke materiaal hebben NunnaUuni-producten geen isolerende beschermplaten of gegoten structuren nodig.

NunnaUuni – Warmte brengt comfort in elke woning

Een kachel met warmteopslag om een woning of vakantiehuis te verwarmen

Een kachel met warmteopslag om een woning of vakantiehuis te verwarmen

Met een NunnaUuni-kachel kunt u hernieuwbaar hout gemakkelijk gebruiken voor de verwarming van uw woning. Een kachel die uitsluitend met speksteen is gemaakt, brengt met één korte verwarmingsperiode meer dan een dag aangename warmte.

Als verwarming

Schone verbranding – hout verbranden met zo goed als geen uitstoot

Schone verbranding – hout verbranden met zo goed als geen uitstoot

NunnaUuni-kachels verbranden hout op een schone manier. U kunt uw woning verwarmen met een kleine hoeveelheid hout, zonder het milieu te belasten. De Gouden Vuur-houtgasverbrandingsmethode verminderde de uitstoot van deeltjes tot een tiende van het oorspronkelijke volume.

Bescherm het milieu

Geniet van de warmte en bakfuncties van de bakoven

Geniet van de warmte en bakfuncties van de bakoven

Maak uw dagelijks leven gemakkelijker door op hetzelfde moment te verwarmen en heerlijk eten klaar te maken. NunnaUuni is een genot voor alle zintuigen: de geur van ovengerechten en gebak, de warmte van het vuur en de dans van de vlammen.

Om te koken

Een interieur met meer warmte en sfeer

Een interieur met meer warmte en sfeer

Een haard, kachel of bakoven springt in het oog, schept sfeer, geeft warmte en is een blikvanger in uw woning. Ontdek NunnaUuni als een interieurdesignoplossing!

Voor interieurdesign

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Wilt u het NunnaUuni-assortiment van dichtbij verkennen? Hebt u hulp nodig met de installatie? Hier vindt u de dichtstbijzijnde dealer en installatiebedrijf.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Vragen over de producten?

Hebt u vragen over onze producten? Onze experts beantwoorden graag al uw vragen.

Neem contact met ons op