Speksteenkachels, wat is dat eigenlijk?

Welkom in de warme wereld van de speksteenkachel!

Ontdek het geheim van de speksteenkachel, een verwarmingsoplossing van speksteen met uitzonderlijke thermische eigenschappen. Dankzij zijn vermogen om warmte langzaam te accumuleren en af te geven, creëert de speksteenkachel een zachte en aangename sfeer in je leefruimte. Laat je meeslepen door de magie van een open haard, waar de tijd vertraagt en elk moment een viering van rust wordt.

Verken onze collectie speksteenkachels en dompel jezelf onder in de ultieme wellness-ervaring thuis. Trakteer jezelf op de luxe van natuurlijke warmte en ontdek hoe onze speksteenkachel je huis kan transformeren tot een toevluchtsoord van ontspanning, waar comfort en gezelligheid op harmonieuze wijze samengaan en waar je in alle sereniteit kunt genieten.

Laad in één keer meer warmte op!

Het concept ‘speksteenkachel met opslag’ houdt in dat de energie in het opslagmateriaal wordt opgeslaan en deze gedurende een lange periode na het doven van het vuur zo gelijkmatig mogelijk wordt afgegeven.  Het gebruik van een speksteenkachel is vergelijkbaar met een elektrische auto; in beide gevallen is het doel om hem in een zo kort mogelijke tijd met veel energie op te laden en een zo lang mogelijke gebruiksduur te bereiken. Voor een auto betekent dit maximale kilometerstand na snelladen; voor een haard betekent dit dat de warmte langdurig en gelijkmatig wordt afgegeven na snel en efficiënt opladen, d.w.z. een intens, laaiend vuur.

Speksteenkachels van NunnaUuni hebben de hoogste warmteopslag

Speksteenkachels van NunnaUuni hebben de hoogste warmteopslag

Een warmteopslagkachel is een efficiënte en economische manier om je huis te verwarmen. De speksteenkachels van NunnaUuni hebben een opslagcapaciteit van meer dan 50% hoger dan de meeste opslagkachels met vergelijkbare afmetingen. Als een speksteenkachel van NunnaUuni een elektrische auto was, zou dat betekenen dat hij met één enkele lading 600 km zou kunnen afleggen, terwijl vergelijkbare auto’s van dezelfde grootte slechts 400 km met dezelfde snelheid zouden kunnen afleggen.

Snelle oplaadtijd, lange gebruiksduur

De speksteenkachel van NunnaUuni wordt snel opgeladen en de Gouden Vuur zorgt voor een schone verbranding gedurende een stookproces van van 2-3 uur. Gedurende deze tijd wordt een grote hoeveelheid warmte, tot wel 70 kWh, naar de speksteenconstructie van NunnaUuni Mammutti gevoerd, deze wordt gedurende een lange periode langzaam in de ruimte afgegeven. Je kunt tot wel 24-48 uur genieten van deze aangename stralingswarmte. Je hoeft de haard niet continu te bedienen en je hebt ’s avonds ook tijd voor andere dingen, want er is genoeg warmte in de kachel!

De opgeslagen hoeveelheid warmte (kWh) en de tijd van warmteoverdracht van de warmteopslagkachel wordt gemeten tijdens de conformiteitstest en deze testinformatie is terug te vinden in elke prestatieverklaring.

Energiezuinige speksteenkachels

Een kachel met warmteopslag om een woning of vakantiehuis te verwarmen

Een kachel met warmteopslag om een woning of vakantiehuis te verwarmen

Met een NunnaUuni-kachel kunt u hernieuwbaar hout gemakkelijk gebruiken voor de verwarming van uw woning. Een kachel die uitsluitend met speksteen is gemaakt, brengt met één korte verwarmingsperiode meer dan een dag aangename warmte.

Als verwarming

Geniet van de warmte en bakfuncties van de bakoven

Geniet van de warmte en bakfuncties van de bakoven

Maak uw dagelijks leven gemakkelijker door op hetzelfde moment te verwarmen en heerlijk eten klaar te maken. NunnaUuni is een genot voor alle zintuigen: de geur van ovengerechten en gebak, de warmte van het vuur en de dans van de vlammen.

Om te koken

NunnaUuni Gouden Vuur

NunnaUuni Gouden Vuur

De producten van NunnaUuni en de Gouden Vuur-methode verbranden hout op een schone en efficiënte manier. Een optimale oplossing voor het milieu en het hout.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Wilt u het NunnaUuni-assortiment van dichtbij verkennen? Hebt u hulp nodig met de installatie? Hier vindt u de dichtstbijzijnde dealer en installatiebedrijf.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Vragen over de producten?

Hebt u vragen over onze producten? Onze experts beantwoorden graag al uw vragen.

Neem contact met ons op