Het nieuwe Calor-model van NunnaUuni Oy is op zijn best in moderne energie-efficiënte huizen

De nieuwe generatie Calor-kachels van NunnaUuni is een aanvulling op ons productassortiment van warmteopslagkachels van uitsluitend speksteen en licht gestructureerde DEKO-kachels. Het hittebestendige Mammutti-speksteentype garandeert de schone verbranding van de Calor-kachels en geeft een aangenaam zachte en langdurige warmte af in moderne woningen.

Schone en unieke warmte voldoet aan de vereisten van een luchtdichte constructie

Het uitgangspunt voor het design van de MinunVALO-woning, gebouwd voor de Housing Fair Finland in Mikkeli, was energie-efficiëntie en schone binnenlucht. In deze geïsoleerde, apart geklimatiseerde en energiezuinige woning, verwarmd met aardwarmte, zijn de schone verbranding van een authentieke NunnaUuni-kachel en de aangename warmte van Calor Hexa op hun best.

De kern van de haard is een gepatenteerde injectie-unit van Mammutti-speksteen, die de grote warmte die vrijkomt bij het branden via de vier kanalen snel recupereert, dankzij de grote thermische geleidbaarheid van Mammutti-speksteen.

De Calor-speksteenkachels zijn getest volgens CE EN 15250 voor kachels met warmteopslag, de meest realistische testprocedure voor kachels in Europa. De test meet de rookgassen tijdens de gehele verbrandingsfase, vanaf het moment dat het vuur wordt aangestoken tot het uitdooft. De test bewijst dat de schadelijke emissies van de Calor-haarden minimaal zijn en het milieu niet belasten met onaangename geuren of gezondheidsrisico’s.

De nieuwe gestroomlijnde Calor Hexa-kachel van NunnaUuni en zijn aangename warmte komen het best tot hun recht in het geothermisch verwarmde en goed geïsoleerde MinunVALO-huis dat voor de Housing Fair Finland in Mikkeli werd gebouwd.

Aangezien de injectie-unit de warmte van het rookgas recupereert, wordt het rookgas afgekoeld tot een veilige temperatuur voordat het de schoorsteen bereikt. De Calor-warmteopslagkachel genereert met één keer verwarmen tot 24 uur aangename warmte.

De structuur van de Calor-kachel met warmteopslag is volgens een Duitse keuringsprocedure getest op onafhankelijkheid van de binnenlucht. Dit betekent dat de lucht die nodig is voor de verbranding rechtstreeks van buitenaf naar de kachel wordt aangevoerd. De lekdichtheid van de kachel bij langdurig gebruik is ook aangetoond door producttests. Daarom is Calor een unieke kachel voor een moderne energiezuinige en geïsoleerde woning.

Tijdloos design an natuurlijke grijze speksteen

Het design van de Calor-reeks wordt gedomineerd door de echte grijze natuursteen, Mammutti speksteen gecombineerd met een gestroomlijnd en stijlvol design. De prachtige designopties en unieke steenoppervlakken bieden tal van mogelijkheden voor de plaatsing van de kachel in een ruimte, op maat van verschillende interieurstijlen.

Het design van de Calor Rondo-kachel introduceert een nieuwe, speelse look voor haarden. Het plaatsen van de speksteen in de vorm van een cirkel wijkt af van de conventionele oplossingen. De accentkleur die tussen de stenen uitpiept, verlicht het aanzicht van de haard.
De strakke lijnen van de Calor Quadra-kachel passen bij veel interieurstijlen. De Mammutti-speksteeninjectie-unit in de kachel geeft de warmte gelijkmatig en langdurig af..
De Calor Ellipse-kachel met speels gebogen zijkanten en zijn gegroefde speksteenoppervlak geven een interessante en moderne uitstraling.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Wilt u het NunnaUuni-assortiment van dichtbij verkennen? Hebt u hulp nodig met de installatie? Hier vindt u de dichtstbijzijnde dealer en installatiebedrijf.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Vragen over de producten?

Hebt u vragen over onze producten? Onze experts beantwoorden graag al uw vragen.

Neem contact met ons op