NunnaUuni-speksteenkachel geeft lange tijd warmte af

In een warmteopslagkachel van NunnaUuni blijft de aangenaam zachte stralingswarmte van Gouden Vuur voortduren, lang nadat de vlammen zijn gedoofd. Een aangename warmte en de schone verbranding van de Gouden Vuur-methode worden gegarandeerd door de hittebestendigheid, de goede warmteopslagcapaciteit en de uitstekende warmtegeleiding van Mammutti-speksteen. Het materiaal van NunnaUuni-kachels is Mammutti-speksteen, van de verbrandingskamer tot het oppervlak.

Mammutti-speksteen draagt de warmte snel over in de interne structuren van de kachel, in tegenstelling tot baksteen of gietijzer, die door hun thermische eigenschappen als isolatoren worden geclassificeerd. Snelle warmteopslag verkort de verwarmingstijd van de kachel en vermindert de hoeveelheid brandhout.

De fijnkorrelige Mammutti-speksteen is bestand tegen intense hitte en kan dus worden gebruikt in de verbrandingskamer. De uitstekende warmteopslagcapaciteit van de verbrandingskamer vergroot de hoeveelheid warmte die in de haard wordt opgeslagen, zodat zelfs in een kleiner formaat een grote hoeveelheid warmte kan worden opgeslagen.

De grote hoeveelheid warmte die in de NunnaUuni is opgeslagen verspreidt zich gelijkmatig over het gehele buitenoppervlak. Het wordt langzaam en geijkmatig afgegeven als stralingswarmte en geeft een aangename warmte af.

Vuurvast Mammutti-speksteen maakt het mogelijk om de gepatenteerde Goude Vuur-vergassingsmethode toe te passen in NunnaUuni-kachels. De hete en efficiënte verbranding van Goude Vuur geeft schone rookgassen af met een rijkelijke vlam.

De speksteenhaard van NunnaUuni slaat warmte efficiënt op in alle structuren

NunnaUunin täysvuolukivitakka varaa lämpöä tehokkaasti kaikkiin rakenteisiin.
  1. In de verbrandingskamer wordt fijnkorrelige Mammutti-speksteen gebruikt: de richting van de foliatie is zo geplaatst dat de warmte snel dieper van het oppervlak kan worden overgedragen. Een aanzienlijk deel van de warmte kan al in de verbrandingskamer worden opgevangen.
  2. In de rookkanalen is de richting van de foliatie is zo geplaatst dat die overeenkomt met die van de verbrandingskamer. Zo wordt de rest van de warmte efficiënt opgevangen en worden de interne structuren van de haard door en door verwarmd.
  3. In de stenen aan het oppervlak is de richting van de foliatie evenwijdig aan het oppervlak geplaatst. Zo wordt de warmte gelijkmatig verdeeld over het hele oppervlak en wordt de warmtestroomtijd langer.
  4. Het vuurvaste Mammutti-speksteentype in de verbranding zorgt voor een schone en efficiënte verbranding van Gouden Vuur.

Productgamma bekijken

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Wilt u het NunnaUuni-assortiment van dichtbij verkennen? Hebt u hulp nodig met de installatie? Hier vindt u de dichtstbijzijnde dealer en installatiebedrijf.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Vragen over de producten?

Hebt u vragen over onze producten? Onze experts beantwoorden graag al uw vragen.

Neem contact met ons op