Gratin van bloemkool en asperges

Bestrijk de bloemkool en de asperges en geniet van de gratin. Met NunnaUuni zult u zeker slagen!

Hoofdgerecht

Ingrediënten for four

  • 2 liter bloemkool en aspergesneetjes
  • water
  • 1 eetlepel zout

Dressing:

  • 60 g boter of margarine
  • 1 dl tarwebloem
  • 3 dl bouillon
  • 5 dl melk
  • 1½ theelepel zout
  • ½ theelepel witte peper
  • 100 g smeltkaas

Recept

  1. Kook de plakken kool bijna gaar in gezouten water.
  2. Smelt de boter in een kookpan, voeg de tarwebloem toe. Laat de boter garen, maar niet bruin worden.
  3. Voeg al roerend geleidelijk melk en bouillon van de kool toe. Laat 10 minuten koken.
  4. Kruid de saus met zout en peper. Voeg kaas in kleine stukjes toe. De saus mag dik zijn.
  5. Doe plakjes kool in een ovenschotel en giet de jus erover.
  6. Laat ongeveer 15 minuten sudderen op 225 °C in de oven.

Tip

GROENTEN EN PLANTAARDIG VOEDSEL De keuze aan warme vegetarische gerechten is groot en gevarieerd. Groenten bieden vrijwel onbeperkte mogelijkheden voor verschillende maaltijden en porties. Rapen en wortelen bereid in een oven zijn een geweldig bijgerecht bij bijvoorbeeld een vleesstoofpot.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Wilt u het NunnaUuni-assortiment van dichtbij verkennen? Hebt u hulp nodig met de installatie? Hier vindt u de dichtstbijzijnde dealer en installatiebedrijf.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Vragen over de producten?

Hebt u vragen over onze producten? Onze experts beantwoorden graag al uw vragen.

Neem contact met ons op