Koolrolletjes

Ondanks het vele werk zijn koolrolletjes bereiden helemaal niet moeilijk. De vulling van de koolrolletjes kunt u zelf makkelijk aanpassen, dus ook vegan is mogelijk.

Hoofdgerecht Klassiekers

Ingrediënten Voor vier

  • 1 savooikool

Vulling:

  • 300 g gehakt
  • 1 ui
  • 2 theelepels zout
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 2 dl rijst
  • 5 dl bouillon
  • 3 dl fond
  • 3 eetlepels siroop

Recept

  1. Verwijder 15-20 van de buitenste koolbladeren en stoom ze een minuut of twee om de nerven zacht te maken.
  2. Verwijder eventueel dikke nerven met een mes om het inpakken te vergemakkelijken.
  3. Kook de rest van de kool in gezouten water tot hij zacht is en snijd hem dan fijn.
  4. Kook de rijst in bouillon
  5. Bak het gehakt en de ui in een oven of koekenpan en voeg de kruiden toe.
  6. Meng de gekookte rijst, het vlees en de kool door de vulling.
  7. Leg 1-2 eetlepels van de vulling aan de basis van het koolblad. Vouw de randen naar het midden en rol het koolblad op. Leg de koolrolletjes in een ingevette ovenschotel met de naad naar beneden, zodat ze niet opengaan.
  8. Vul de schotel met de koolrolletjes en giet er de siroop over. Voeg ten slotte fond toe aan de bodem van de schotel.
  9. Laat ze 45-50 minuten garen op 200 °C. Besprenkel de rolletjes tijdens het garen met wat bouillon van de bodem zodat ze niet uitdrogen.

Tip

U kunt ook vegetarische rolletjes maken door het gehakt te vervangen door sojagrutten. Gekookte aardappelen met bruine basissaus en gelei van rode bosbessen of aalbessen passen perfect bij de rolletjes.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Wilt u het NunnaUuni-assortiment van dichtbij verkennen? Hebt u hulp nodig met de installatie? Hier vindt u de dichtstbijzijnde dealer en installatiebedrijf.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Vragen over de producten?

Hebt u vragen over onze producten? Onze experts beantwoorden graag al uw vragen.

Neem contact met ons op