Pittige vleesballetjes

Chili geeft de gehaktballen meer pit. Koken, proeven, genieten!

Hoofdgerecht

Ingrediënten for six

  • 1 kg gehakt
  • 0,75 dl paneermeel
  • 1 dl water
  • 1 dl room
  • ½ ui
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel pittige chilimengeling
  • ½ theelepel gemalen chilipeper
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 ei

Recept

  1. Meng water, room, gesnipperde ui, tomatenpuree en kruiden met het paneermeel. Laat 10-15 minuten opzwellen.
  2. Voeg gehakt en ei toe, meng tot een consistente massa.
  3. Vorm met vochtige handen gehaktballen, leg ze op een bakplaat en bak ze ongeveer 20 minuten op 225 °C.

U kunt met het gehakt ook een gehaktbrood maken; in dat geval bedraagt de bereidingstemperatuur 200 °C en de bereidingstijd 30-45 minuten.

Serveer bij de gehaktballen aardappelen, pasta of rijst. Per maaltijd moet u ongeveer 80 g rauwe pasta, ongeveer 1 dl ongekookte rijst en ongeveer 150 g aardappelen voorzien. Gebruik verse seizoensgroenten om wat frisheid en kleur aan de maaltijd toe te voegen.

Tip

DE BRUIKBAARHEID VAN DE BAKOVEN UITBREIDEN ook voor gerechten die doorgaans op het fornuis worden bereid of in ieder geval niet traditioneel in de oven worden bereid. De bakoven is geschikt voor allerlei kookdoeleinden en koken in de oven is een gezonde manier om te koken zonder extra vet. In sommige recepten wordt het vlees in een braadpan gebruind voor het in de pan gaat, maar u kunt het vlees net zo goed in de oven braden voor de eigenlijke garing, zonder extra vet.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Wilt u het NunnaUuni-assortiment van dichtbij verkennen? Hebt u hulp nodig met de installatie? Hier vindt u de dichtstbijzijnde dealer en installatiebedrijf.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Vragen over de producten?

Hebt u vragen over onze producten? Onze experts beantwoorden graag al uw vragen.

Neem contact met ons op