Rosbief en hasselbackaardappelen

Vlees en aardappelen op hun best. Een NunnaUuni-bakoven maakt dit tot een potentiële moderne klassieker.

Ingrediënten for eight

 • 0,5 dl room
 • boter of margarine
 • zout
 • zwarte peper
 • 0,5 kg aardappelen (4 personen)
 • 0,5 dl gesmolten boter of olie
 • 1 theelepel zout
 • 0,5 dl paneermeel

Recept

 1. Bak het vlees in een pan en wrijf het in met zout en peper. Steek een vleesthermometer in het dikste gedeelte van het vlees.
 2. Bereid het vlees op een milde 120-150 °C tot de interne temperatuur 60-65 °C bedraagt. Op dit punt is het vlees van binnen nog licht rood.
 3. Wikkel het vlees in folie en laat het voor het snijden minstens 15 minuten afkoelen.
 4. Hierdoor ontsnappen de vleessappen niet en blijft het vlees sappig. Het vlees is ook makkelijker te snijden wanneer het wat is afgekoeld.
 5. Schil de aardappelen en maak verschillende diepe inkepingen dicht bij mekaar. Let erop dat de aardappelen intact blijven.
 6. Doe de aardappelen in een ovenschotel en bestrijk ze met gesmolten boter. Breng op smaak met zout en strooi er paneermeel overheen.
 7. Gaar in de oven op 200 °C gedurende 45-60 minuten, afhankelijk van de grootte van de aardappelen.

Tip

VLEES IN Z’N GEHEEL GESTOOFD Meestal worden delen op het bot, die malser zijn, in hun geheel gestoofd, zoals entrecôte, ossenhaas en filet. Het kan rund, varken, lam of wild zijn. Het vlees wordt eerst gebruind in een pan, zodat het spiervocht tijdens het stoven niet in de pan loopt en het vlees niet uitdroogt. De buitenkant ziet er ook beter uit én smaakt beter wanneer het voor het garen wordt gebruind. Het vlees wordt zonder deksel in een pan op laag vuur (120-150 °C) gebakken. Gebruik altijd een thermometer.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Wilt u het NunnaUuni-assortiment van dichtbij verkennen? Hebt u hulp nodig met de installatie? Hier vindt u de dichtstbijzijnde dealer en installatiebedrijf.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Vragen over de producten?

Hebt u vragen over onze producten? Onze experts beantwoorden graag al uw vragen.

Neem contact met ons op