Varkensvlees met sinaasappelsaus

Varkensvlees met sinaasappelsaus geeft uw keuken een oosterse toets. Door het varkensvlees met NunnaUuni te laten sudderen, krijgt u een heerlijk gerecht voor elke dag of voor meer feestelijke gelegenheden.

Hoofdgerecht

Ingrediënten 4 gerechten

  • 700 g varkensfilet
  • 1 theelepel zout
  • 2 sinaasappelen
  • 2 eetlepels tarwebloem
  • 1 eetlepel chiliketchup
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 2 dl bouillon
  • 1 dl room

Recept

  1. Snijd het varkensvlees in stukken. Bereid de marinade: rasp een goed gewassen sinaasappelschil, pers het sap en voeg zout toe. Marineer het vlees ongeveer 30 minuten.
  2. Bak het vlees in een pan in de oven of op een koekenpan en doe het daarna in de pot. Meng tarwebloem, chiliketchup, paprikapoeder en zwarte peper erdoor. Giet de marinade, bouillon en room erover. Laat 45-60 minuten sudderen op 160 °C in de oven.
  3. Voeg tegen het einde van de bereiding de plakjes zonder schil van de tweede sinaasappel toe.

Tip

Dit varkensvlees met sinaasappelsaus wordt het best geserveerd met lekkere basmati- of jasmijnrijst.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Wilt u het NunnaUuni-assortiment van dichtbij verkennen? Hebt u hulp nodig met de installatie? Hier vindt u de dichtstbijzijnde dealer en installatiebedrijf.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Vragen over de producten?

Hebt u vragen over onze producten? Onze experts beantwoorden graag al uw vragen.

Neem contact met ons op