Worteltaart

Worteltaart is eenvoudig en lekker gebak dat goed past bij koffie. Vergeet het royale glazuur niet!

Dessert

Ingrediënten for a baking tray

  • 3 eieren
  • 2,5 dl suiker
  • 4 dl tarwebloem
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 200 g boter of margarine
  • 4 dl geraspte wortel
  • 1 dl ananasstukjes

Dressing:

  • 100 g smeltkaas
  • 250 g wrongel
  • 2,5 dl poedersuiker
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • 3 eetlepels gehakte noten

Recept

  1. Klop eieren en suiker tot schuim.
  2. Meng de droge ingrediënten en voeg ze toe aan het deeg.
  3. Voeg tot slot de fijngeraspte wortel en de ananasstukjes toe.
  4. Spreid het deeg uit op een taartvorm met bakpapier.
  5. Laat 15-20 minuten bakken op 200 °C in de bakoven.
  6. Bereid het glazuur door de smeltkaas te mengen tot hij plooibaar is, voeg dan de wrongel, poedersuiker en vanillesuiker toe. Stop meteen in de diepvries, garneer met gemalen noten.

Tip

BROOD EN GEBAK Bij het bakken is het altijd raadzaam de precieze verhoudingen te volgen om het beste resultaat te bereiken. De steenoven bakt zowel traditioneel brood als het lekkerste tarwebrood.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Wilt u het NunnaUuni-assortiment van dichtbij verkennen? Hebt u hulp nodig met de installatie? Hier vindt u de dichtstbijzijnde dealer en installatiebedrijf.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Vragen over de producten?

Hebt u vragen over onze producten? Onze experts beantwoorden graag al uw vragen.

Neem contact met ons op