Een kachel met warmteopslag om uw woning te verwarmen

Een NunnaUuni-speksteenkachel met warmteopslag is de beste keuze als u hout efficiënt wilt verbranden en thuis of in uw vakantiehuis van langdurige warmte wilt genieten.

Een NunnaUuni-kachel levert aangename warmte, en dat langer dan een dag met één korte verwarmingstijd van twee uur.

De unieke warmte van een speksteenkachel met warmteopslag

Een NunnaUuni-speksteenkachel slaat tijdens het branden warmte op in zijn structuur. Die warmte geeft hij langzaam en in een aangenaam tempo af aan de omgeving, tot twee dagen nadat het vuur is gedoofd. In tegenstelling tot warmteopslagkachels slaan gewone kachels die warmte niet op, maar geven ze die bij verbranding direct af aan de ruimte. Dat betekent dat de kamertemperatuur snel te warm wordt.

Afgebeeld: De warmteafgifte (kW/24 u.) van een gewone kachel en een NunnaUuni-warmteopslagkachel na één verwarmingsperiode. U merkt het verschil in warmteniveau. Een NunnaUuni-kachel levert aangename warmte voor langer dan een dag.
Afgebeeld: De warmteafgifte (kW/24 u.) van een gewone kachel en een NunnaUuni-warmteopslagkachel na één verwarmingsperiode. U merkt het verschil in warmteniveau. Een NunnaUuni-speksteenkachel levert aangename warmte voor langer dan een dag
NunnaUuni is zeer geschikt voor dagelijkse verwarming, omdat het snel een grote hoeveelheid warmte opslaat.
NunnaUuni is zeer geschikt voor dagelijkse verwarming, omdat het snel een grote hoeveelheid warmte opslaat.

NunnaUuni slaat de meeste warmte-energie op in verhouding tot zijn omvang. Dat gebeurt via twee unieke factoren. Dankzij de warmteresistente Mammutti-speksteen warmt de kachel snel op tot een hoge temperatuur. De verwaring tot hoge temperatuur is mogelijk dankzij de gepatenteerde Gouden Vuur-verbrandingsmethode. Daardoor vergast en verbrandt het hout in de kachel gelijkmatig, waardoor de gassen efficiënt verbranden tegen een hoge temperatuur, en dat zo goed als perfect en schoon.

Aangename stralingswarmte

De warmte die van de NunnaUuni-speksteenkachels met warmteopslag straalt voelt aangenaam aan op de huid. De opgeslagen warmte van de Mammutti-speksteenkachels straalt zoals de zon en verwarmt de omgeving gelijkmatig. De warmte van een gewone kachel voelt anders aan omdat ze de lucht zelf verwarmen. De luchtuitlaat creëert tocht omdat de warme lucht stijgt en de koude lucht binnenstroomt.

Afgebeeld: De warmteafgifte (kW/24 u.) van een gewone kachel en een NunnaUuni-warmteopslagkachel na één verwarmingsperiode. U merkt het verschil in warmteniveau. Een NunnaUuni-kachel levert aangename warmte voor langer dan een dag.
De warmte van een NunnaUuni straalt. De kachel verwarmt de omgeving gelijkmatig. Gewone kachels verwarmen de lucht, waarbij ze tocht creëren.

Met een speksteenkachel van NunnaUuni geniet u de beste voordelen op het vlak van verwarming uit houtverbranding.

Wanneer u voor een NunnaUuni-kachel met warmteopslag kiest om uw woning te verwarmen, brengt uw brandhout het meest op in vergelijking met andere kachels op de markt. Het gepatenteerde Gouden Vuur-rooster garandeert een schoner en efficiënter verbrandingsproces. De unieke, hittebestendige en sterk warmtegeleidende Mammutti-speksteen slaat de warmte beter op dan andere materialen en geeft ze gelijkmatig en langdurig af.

NunnaUuni slaat de meeste warmte-energie op in verhouding tot zijn omvang. De unieke verwarmingscapaciteit van NunnaUuni is het resultaat van Gouden Vuur en de Mammutti-speksteen, beide een exclusieve eigenschap van NunnaUuni-producten.

Hoe werkt een NunnaUuni-kachel?

De combinatie van Gouden Vuur en Mammutti-speksteen garandeert dat er geen brandhout wordt verspild.

Aan de hand van prestatieverklaringen voor kachels kiest u een efficiënte verwarmingsoplossing

Sinds 2018 moeten alle kachelfabrikanten een prestatieverklaring publiceren over de capaciteit van de haard, in overeenstemming met de EU-wetgeving. Daardoor is de capaciteit van kachels vergelijkbaar geworden. Het is dus makkelijker dan ooit om een geschikte kachel te kiezen.

Een kachel met warmteopslag is te herkennen aan de door de fabrikant opgegeven hoeveelheid warmte-energie of kilowattuur (kWh), vermeld in de prestatieverklaring van de kachel met warmteopslag. Een gewone kachel herkent u dan weer aan het warmtevermogen (kW). Kilowattuur (kW) alleen zegt dus niets over het vermogen om warmte op te slaan.

Het verwarmingsvoordeel (kWh) per verwarmingsperiode voor verschillende kachels vindt u in de prestatieverklaring voor kachels. Hoe meer energie (in kWh) de structuur van de kachel kan opslaan, en hoe langer en gelijkmatiger hij warmte afgeeft, hoe aangenamer de warmte. De thermische informatie van elke NunnaUuni vindt u in ons assortiment.

Zich voorbereiden op stroomonderbrekingen met een kachel

Door te kiezen voor een NunnaUuni-speksteenkachel met warmteopslag, bakoven of een combinatie van de twee die duurzame warmte produceert, kunt u uw woning of vakantiehuis warm houden, zelfs bij een stroomonderbreking of een storing in het verwarmingssysteem. U heeft geen elektriciteit nodig om hout te verbranden in een NunnaUuni-kachel of -bakoven.

Met een luchtwarmtepomp als verwarmingsoplossing bij vriestemperaturen bespaart u niets want ze werkt gewoon als directe elektrische verwarming. Geef haar dus de winterslaap die ze verdient, en laat NunnaUuni de verwarming voor zijn rekening nemen.

De Gouden Vuur-verbrandingsmethode vermindert de uitstoot.

Bij emissieloze verbranding is de vergassing bij de verbranding van het hout cruciaal. Het vergassingsbeheer bij de schone Gouden Vuur-verbranding is gebaseerd op een nauwkeurige luchtregeling. Daardoor is in de verschillende verbrandingsfasen altijd precies de benodigde hoeveelheid lucht beschikbaar.

Door de Gouden Vuur-houtgasverbrandingsmethode brandt hout constant tegen een hoge temperatuur van 800-1200 graden. Dit garandeert een energie-efficiënte kachel en minimaliseert de schadelijke PAK-verbindingen en roetdeeltjes. Hout op een Gouden Vuur-rooster wordt van onderaf aangestoken, zodat het snel begint te branden en altijd schoon en sterk blijft branden.

Dankzij Gouden Vuur zit NunnaUuni onder de 2022 EcoDesign-emissiegrenswaarde in de test voor kachels met warmteopslag, de strengste testmethode voor kachels. De rookgassen worden gemeten voor de gehele verbrandingsperiode, vanaf het ontsteken van het hout, wat niet het geval is voor gewone kachels. Gewone kachels worden getest volgens een methode waarbij de emissies en voordelen pas na het voorverwarmen worden gemeten. Deze methode is dus niet representatief voor de werkelijke verwarming.

De door de EU vastgestelde emissiegrenswaarden zijn bedoeld om de impact van energieproducten op het milieu en het klimaat te verminderen. De keuze voor energie-efficiëntere producten wordt ook bevorderd door vergelijkingen eenvoudiger te maken.

Puhdas tuli takassa

NunnaUuni-producten worden uitsluitend gebouwd met Mammutti-speksteen

De Mammutti-speksteen die in NunnaUuni-kachels wordt gebruikt, wordt gewonnen in onze eigen afzetting in Nunnanlahti. Er zijn verschillende soorten speksteen en alleen Mammutti-speksteen is goed geschikt voor vuurhaarden.

Het ijzerrijke magnesiet reageert bij hoge temperaturen waarbij de steen van de verbrandingskamer bij gebruik steeds duurzamer wordt. Deze unieke eigenschap maakt de verbrandingskamer uiterst duurzaam en zorgt ervoor dat die geen isolatiemateriaal nodig heeft voor bescherming.

De kachels van NunnaUuni worden uitsluitend met speksteen gemaakt
De kachels van NunnaUuni worden uitsluitend met speksteen gemaakt en zijn het hart van een schone verbranding en doeltreffende warmteopslag.

Daardoor behoudt de verbrandingskamer zijn superieure warmteopslagcapaciteit en slaat de speksteenkachel een grote hoeveelheid warmte op. NunnaUuni is een pionier op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van kachels. We bestuderen de eigenschappen van onze Mammutti-speksteen en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om ze optimaal te benutten voor het gebruik van kachels. In de loop der jaren hebben wij bijna 60 patenten en meer dan honderd beschermde modellen geregistreerd. Elk van onze kachels wordt geleverd met gepatenteerde oplossingen en innovaties die uw NunnaUuni uniek maken.

Ontdek ons assortiment speksteenkachels

U bespaart gas of elektriciteit door te kiezen voor de kachel of bakoven met het beste warmtevoordeel op de markt uit het NunnaUuni-kachelassortiment!

NunnaUuni – Comfort van warmte voor elk huis

Schone verbranding – hout verbranden met zo goed als geen uitstoot

Schone verbranding – hout verbranden met zo goed als geen uitstoot

NunnaUuni-kachels verbranden hout op een schone manier. U kunt uw woning verwarmen met een kleine hoeveelheid hout, zonder het milieu te belasten. De Gouden Vuur-houtgasverbrandingsmethode verminderde de uitstoot van deeltjes tot een tiende van het oorspronkelijke volume.

Bescherm het milieu

Geniet van de warmte en bakfuncties van de bakoven

Geniet van de warmte en bakfuncties van de bakoven

Maak uw dagelijks leven gemakkelijker door op hetzelfde moment te verwarmen en heerlijk eten klaar te maken. NunnaUuni is een genot voor alle zintuigen: de geur van ovengerechten en gebak, de warmte van het vuur en de dans van de vlammen.

Om te koken

Een interieur met meer warmte en sfeer

Een interieur met meer warmte en sfeer

Een haard, kachel of bakoven springt in het oog, schept sfeer, geeft warmte en is een blikvanger in uw woning. Ontdek NunnaUuni als een interieurdesignoplossing!

Voor interieurdesign

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Wilt u het NunnaUuni-assortiment van dichtbij verkennen? Hebt u hulp nodig met de installatie? Hier vindt u de dichtstbijzijnde dealer en installatiebedrijf.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Vragen over de producten?

Hebt u vragen over onze producten? Onze experts beantwoorden graag al uw vragen.

Neem contact met ons op