Geniet van de warmte en bakfuncties van de bakoven

Ons uitgebreide assortiment van kachels biedt koks een ruime keuze. Met NunnaUuni verwarmt u uw huis en kookt u elke dag gezond!

Met de NunnaUuni-kachels met bakoven bereidt u gebak dat hoge temperaturen vereist, gaart u gerechten langzaam op een milde temperatuur in de oven en kookt of bakt u indien nodig eten op het fornuis.

Met de echte steenoven van NunnaUuni kunt u lekker lang koken. Maak heerlijke zelfgemaakte gerechten klaar – zonder elektriciteit.

 

 

 

 

 

Verwarm uw huis, kook, of doe beide

Waar wij het meest van houden bij de NunnaUuni-kachels met bakoven, bakovens en andere kachels? U kunt ze zonder zorgen alleen voor verwarming gebruiken en de kook- en bakmogelijkheden enkel bij gelegenheid gebruiken – wanneer u maar wilt.

Heerlijk en voedzaam eten bereiden in een NunnaUuni-kachel kan niet eenvoudiger zijn – of uw smaakpapillen nu de voorkeur geven aan stoofschotels die een tijdje moeten sudderen, of gebak dat een hoge oventemperatuur vereist.

Het bereiden van een kersthammetje in een NunnaUuni-oven, hét hoogtepunt van de kerstperiode, is een jaarlijkse traditie bij Finse fijnproevers. Karelische pasteitjes bakken brengt hen terug naar hun kindertijd, hun grootmoeders keuken.

Een bakoven is ook de keuze van liefhebbers van slowcooking. Een NunnaUuni-oven staat garant voor ongelooflijk lekkere gerechten. Dat komt omdat de bakovens van NunnaUuni uitstekend geschikt zijn voor gerechten die een lange bereidingstijd vereisen.

Wees niet bang om naast nostalgische klassieke gerechten tal van verschillende recepten uit te proberen in de bakoven!

NunnaUuni kachel met bakoven
Met een kachel met bakoven kunt u zelfs voor een grote groep mensen voordelig voedzame gerechten bereiden. In de zachte restwarmte sudderen pap en stoofschotels langzaam en wordt vlees mals zodat het sappig blijft en heerlijk smaakt.
Koken in een NunnaUuni-bakoven

Dichte, natuurlijke Mammutti-speksteen houdt gekookt voedsel sappig

De veelzijdige Gourmet-kachels van NunnaUuni – kachels met bakovens, bakovens en andere kachels – bieden dubbele voordelen: aangename warmte in uw woning en culinaire ervaringen voor het gezin.

NunnaUuni-kachels gebruiken een natuursteen die bekend staat als Mammutti-speksteen. Speksteen is een dicht natuurlijk materiaal dat niet automatisch vocht opneemt. Dat betekent dat ingrediënten sappig blijven in een steenoven en beter smaken dan wanneer ze in een elektrische oven zijn bereid!

Mammutti-speksteen, gedolven in Nunnanlahti, heeft unieke eigenschappen. Het houdt warmte beter vast dan andere materialen en geeft ze gelijkmatig en langdurig af.

NunnaUuni – de keuze van de kok en de bakker

Smaakmakers kiezen voor NunnaUuni, dat ingrediënten sappig houdt tijdens het koken. Neem contact op met de dichtstbijzijnde dealer en laat je verrassen door culinaire ervaringen!

Een houtgestookt fornuis getuigt van goede smaak

De Anni-speksteenkachel met kookplaat combineert veelzijdige thermische eigenschappen en kookmogelijkheden met een compact formaat. De warmte vasthoudende NunnaUuni-speksteenkachel is geschikt als vervanger van een traditioneel houtgestookt fornuis. De speksteenkachel is het best in het verwarmen van ruimten en op een keramische kookplaat kun je eten bereiden wanneer je hout verbrandt. Met Anni kunt u uw huis of huisje verwarmen, zodat u zelfs kunt koken als de stroom uitvalt. Een verwarmd fornuis verwarmt de kamer snel en de spekstenen structuur slaat de warmte op en geeft deze gedurende lange tijd in een constant tempo af.

Getest op schone verbranding

De kleine en sierlijke Anni-houtkachel is geschikt voor zowel de thuiskeuken als het vakantiehuisje en bespaart vloerruimte. In tegenstelling tot houtkachels heeft Anni een grote glazen deur van waaruit de vlammen bewonderd kunnen worden. De prachtig brandende vlammen van het gouden vuur zijn bewezen schoon. Anni is getest met warmteopslaghaardtest EN15250, waarbij de uitstoot wordt gemeten bij echt gebruik volgens de gebruiksaanwijzing. Het is een goedgekeurde kachel met warmteopslag en ligt duidelijk onder de EcoDesign-emissielimieten.

Een tweezijdige kachel als ruimteverdeler
Een tweezijdige kachel met bakoven is perfect als ruimteverdeler: de kachel zet de toon in de woonkamer terwijl de oven in de keuken zijn ding doet.

Ons uitgebreide gamma kachels met bakovens

Ons ruime assortiment kachels met bakoven bestaat uit twee soorten kachels met bakoven: de Solo-kachels met bakoven die de warmte van de haard benutten, en de Duo-kachels met bakoven waarmee u zowel in de kachel als in de bakoven hout kunt verbranden.

Voor het geval u het nog niet wist, een kachel met bakoven past ook perfect in passiefhuizen. Door hun lage intensiteit, gelijkmatige warmteafgifte en hun lange afgiftetijd zijn ze ideaal voor geïsoleerde passiefhuizen.

De Duo-kachel met bakoven of bakoven is een goede keuze voor koks die dagelijks voedzame gerechten en gebak willen bereiden met hoge temperaturen en tegelijkertijd de woning met hout willen verwarmen. Bij de Solo-kachel met bakoven gaan koken en houtverwarming hand in hand. De bakoven blijft altijd schoon omdat hij wordt verwarmd door de haard eronder.

Beide kachels met bakovens bieden naast warmte ook uitstekende kookmogelijkheden. Maar voor u een definitieve keuze maakt, raden wij u aan met een gekwalificeerde NunnaUuni-dealer te praten om meer te weten te komen over de mogelijkheden en de beste kookfuncties van beide ovens.

Een Solo- of Duo-kachel met bakoven kiezen

Solo – altijd een schone bakoven

NunnaUuni heeft een handige bakoven ontwikkeld die altijd schoon blijft. De Solo-bakoven wordt verwarmd door de haard eronder, waardoor hij altijd altijd schoon en asvrij blijft. Het dagelijkse leven is eenvoudig wanneer uw bakoven schoon blijft. Afhankelijk van het model kan de temperatuur oplopen tot meer dan 200 graden, zodat u zowel gebak als ovenschotels en stoofpotjes kunt bereiden.

U kunt de oven opwarmen en er de volgende ochtend een stoofschotel in laten sudderen als u naar uw werk vertrekt. Als u ’s avonds terugkomt, staat er lekker eten voor u klaar. Of u kunt uw ochtendpap ’s nachts in de oven zetten – er zijn tal van manieren om te profiteren van de lange warmteretentie!

Duo – het wordt warm in de keuken

De keuze voor echte thuisbakkers! De bakoven of Duo-kachel met bakoven is de beste keuze van koks en mensen die frequent verwarmen. Door hout te verbranden in de bakoven kun je de steengrill opwarmen. Perfect voor pizza’s of taarten.

De Duo-modellen hebben aparte verbrandingskamers voor de kachel en de bakoven. Verbrand hout in de kachel of bakoven, volgens uw behoeften.

De maximale temperatuur van deze NunnaUuni-bakoven is aanzienlijk hoger dan de Solo-bakoven en kan tot meer dan 300 graden bedragen. Ideaal dus om Karelische pasteitjes te bakken en natuurlijk voor elk ander gerecht dat gekookt of gestoofd moet worden.

NunnaUuni is de keuze van de veelzijdige kok

Of u nu een fervent bakker bent, houdt van traditionele stoofpotjes, of een moderne fijnproever bent, met speksteenkachels kunt u zelfs de meest veeleisende gasten verrassen.

Ontdek de ovenschotelrecepten van NunnaUuni

Hirvikäristys

NunnaUuni Hestia Solo Ceramic takkaleivinuunit

NunnaUuni is een efficiënte verwarming met lage uitstoot voor uw woning

De met Finse Mammutti-speksteen, gebouwde NunnaUuni-bakoven slaat een grote hoeveelheid warmte op en zorgt voor gezellige warmte dankzij de effectieve warmteopslagcapaciteit.

De gepatenteerde Gouden Vuur-vergassingsmethode is het resultaat van decennialange ontwikkeling en maakt een efficiënte en schone verbranding bij hoge temperatuur mogelijk. Op die manier blijft NunnaUuni-kachel onder de EcoDesign 2022-emissiegrenswaarde in de warmteopslagtest, de strengste testmethode voor kachels.

De technologie van NunnaUuni zorgt ervoor dat hout snel begint te branden en schoon brandt met een hoge intensiteit. Wanneer bij de verbrandingsgassen geen warmte of onverbrande brandstof (hout) vrijkomt, bereikt NunnaUuni hetzelfde warmtevoordeel bij minder dan de helft van de roetuitstoot in vergelijking met een baksteenhaard van dezelfde grootte.

 

NunnaUuni – de enige Finse fabrikant van volledige speksteenkachels

Een kachel met warmteopslag om een woning of vakantiehuis te verwarmen

Een kachel met warmteopslag om een woning of vakantiehuis te verwarmen

Met een NunnaUuni-kachel kunt u hernieuwbaar hout gemakkelijk gebruiken voor de verwarming van uw woning. Een kachel die uitsluitend met speksteen is gemaakt, brengt met één korte verwarmingsperiode meer dan een dag aangename warmte.

Als verwarming

Schone verbranding – hout verbranden met zo goed als geen uitstoot

Schone verbranding – hout verbranden met zo goed als geen uitstoot

NunnaUuni-kachels verbranden hout op een schone manier. U kunt uw woning verwarmen met een kleine hoeveelheid hout, zonder het milieu te belasten. De Gouden Vuur-houtgasverbrandingsmethode verminderde de uitstoot van deeltjes tot een tiende van het oorspronkelijke volume.

Bescherm het milieu

Een interieur met meer warmte en sfeer

Een interieur met meer warmte en sfeer

Een haard, kachel of bakoven springt in het oog, schept sfeer, geeft warmte en is een blikvanger in uw woning. Ontdek NunnaUuni als een interieurdesignoplossing!

Voor interieurdesign

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Wilt u het NunnaUuni-assortiment van dichtbij verkennen? Hebt u hulp nodig met de installatie? Hier vindt u de dichtstbijzijnde dealer en installatiebedrijf.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Vragen over de producten?

Hebt u vragen over onze producten? Onze experts beantwoorden graag al uw vragen.

Neem contact met ons op