Milieuvriendelijke Finse kachels met warmteopslag

NunnaUuni uit Finland brengt sfeer en warmte in uw woning, zonder het milieu te belasten. Het verbranden van hout, een hernieuwbare natuurlijke hulpbron, in een NunnaUuni-kachel gebeurt schoon en efficiënt, zonder houtverspilling.

De kachels van NunnaUuni worden vervaardigd uit speksteen, een echt natuurlijk materiaal. Het is dus een milieuvriendelijke, niet-giftige keuze voor lange termijn om het comfort in uw woning te verhogen door warmte en sfeer te brengen.

NunnaUuni is een duurzame keuze. Geniet van een sfeervolle, schone haard – elke dag als u dat wilt.

Blauwe lucht
NunnaUuni is een duurzame keuze. Geniet van een sfeervolle, schone haard – elke dag als u dat wilt.

Een NunnaUuni-warmteopslagkachel beschermt het milieu

Het gebruik van brandhout voor verwarming belast het milieu niet onnodig wanneer u kiest voor een Finse NunnaUuni-kachel.

Wat NunnaUuni echt uniek maakt als kachelproducent is het inheemse materiaal, Mammutti-speksteen, en de Gouden Vuur-vergassingsmethode, die samen zorgen voor meer warmte uit minder hout, en dat voor een langere duur.

Elke NunnaUuni-kachel zit onder de EcoDesign 2022-emissiegrenswaarde in de warmteopslagtest, de strengste testmethode voor kachels. De rookgassen worden gemeten voor de gehele verbrandingsperiode, vanaf de ontsteking van het hout, wat niet het geval is voor kachels of convectiekachels.

NunnaUuni is een efficiënte verwarming voor uw woning

Het verwarmingsvoordeel (kWh) per verwarmingsperiode voor verschillende kachels vindt u in de prestatieverklaring voor kachels. Dat maakt het ook mogelijk om kachels van verschillende producenten te vergelijken. Hoe meer energie (in kWh) de structuur van de kachel kan opslaan, en hoe langer en gelijkmatiger hij warmte afgeeft, hoe aangenamer de warmte.

Verminder de impact van uw woning of vakantiehuis aanzienlijk

Door de klimaatverandering warmt het Noordpoolgebied meer dan twee keer zo snel op als gemiddeld op aarde. Ongeveer 20-25 procent van de opwarming in het noorden wordt veroorzaakt door steenkool. Dat is fijnkorrelig roetstof. De microdeeltjes in roet verwarmen de atmosfeer en absorberen zonlicht wanneer ze op ijs en sneeuw terechtkomen, waardoor die sneller smelten.

Met NunnaUuni kunt u de milieubelasting van de verwarming van uw woning of vakantiehuis aanzienlijk verminderen.

Wanneer bij de verbrandingsgassen geen warmte of onverbrande brandstof (hout) vrijkomt, bereikt NunnaUuni hetzelfde warmtevoordeel met minder dan de helft van de uitstoot.

De schone Gouden Vuur-vergassingsmethode produceert zeer weinig uitstoot. Deze hoge verbrandingstemperatuur verbetert de energie-efficiëntie van de kachel en minimaliseert de schadelijke PAK- en roetdeeltjes. NunnaUuni ontving in 2019 een prijs voor innovatie. De wedstrijd zet oplossingen in de verf die de uitstoot van carbon black verminderen.

Het unieke Finse materiaal voor kachels, exclusief van NunnaUuni

Het onderzoek naar de thermische eigenschappen van Mammutti-speksteen, gedolven in Nunnanlahti in Juuka, begon in het begin van de jaren 1990. De studies leverden het bewijs dat de eigenschappen van Mammutti-speksteen uniek zijn voor het gebruik in kachels in vergelijking met andere soorten speksteen. Mammutti-speksteen is exclusief voor NunnaUuni.

De levensduur van NunnaUuni-kachels is ook aanzienlijk lang. Ze gaan zelfs decennialang mee.

Wist u dat de eerste industrieel vervaardigde NunnaUuni-kachel nog altijd in gebruik is in Simpele, Finland?

De kachels en bakovens van NunnaUuni worden vlak naast de opslagplaatsen in Nunnanlahti vervaardigd. Dat betekent dat er voor de materialen van kachels geen lang transport nodig is, wat ook de ecologische voetafdruk van NunnaUuni verkleint.

NunnaUuni in de moderne woonkamer
Met NunnaUuni kunt u de milieubelasting van de verwarming van uw woning of vakantiehuis aanzienlijk verminderen.

Het gepatenteerde Gouden Vuur staat voor schone verbranding

Dankzij onderzoeksdata en een garantie van een unieke, vuurvaste speksteensoort konden we de verbrandingstechnologie naar een nieuw niveau tillen. Bij de millenniumwisseling was een schone vergassingsmethode geboren – Gouden Vuur.

Schone verbranding is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het brandhout. De gecontroleerde vergassing van hout door Gouden Vuur garandeert een zo goed als emissievrije verbranding. Witte mist uit de schoorsteen wijst op een kachel met schone verbranding.

Onzuivere verbranding is daarentegen te herkennen aan donkere en stinkende rook. Deze onaangename en schadelijke rook is onverbrand brandhout. ​

Spaar het milieu, kies voor NunnaUuni

U vermindert de impact op het milieu en verbetert de energie-efficiëntie, decennialang.

NunnaUuni – Warmte brengt comfort in elke woning

Een kachel met warmteopslag om een woning of vakantiehuis te verwarmen

Een kachel met warmteopslag om een woning of vakantiehuis te verwarmen

Met een NunnaUuni-kachel kunt u hernieuwbaar hout gemakkelijk gebruiken voor de verwarming van uw woning. Een kachel die uitsluitend met speksteen is gemaakt, brengt met één korte verwarmingsperiode meer dan een dag aangename warmte.

Als verwarming

Geniet van de warmte en bakfuncties van de bakoven

Geniet van de warmte en bakfuncties van de bakoven

Maak uw dagelijks leven gemakkelijker door op hetzelfde moment te verwarmen en heerlijk eten klaar te maken. NunnaUuni is een genot voor alle zintuigen: de geur van ovengerechten en gebak, de warmte van het vuur en de dans van de vlammen.

Om te koken

Een interieur met meer warmte en sfeer

Een interieur met meer warmte en sfeer

Een haard, kachel of bakoven springt in het oog, schept sfeer, geeft warmte en is een blikvanger in uw woning. Ontdek NunnaUuni als een interieurdesignoplossing!

Voor interieurdesign

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Wilt u het NunnaUuni-assortiment van dichtbij verkennen? Hebt u hulp nodig met de installatie? Hier vindt u de dichtstbijzijnde dealer en installatiebedrijf.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Vragen over de producten?

Hebt u vragen over onze producten? Onze experts beantwoorden graag al uw vragen.

Neem contact met ons op